♥ Morning Coffee ♥

Nu ştiu voi, dar eu mi-am făcut un obicei din a bea cafea, încă de la prima oră. Ador aroma dulce amăruie care îmi trezeşte toate simturile, îmi place să fie fierbinte şi cu mult lapte. Nu înţelegeam cănd spunea mama odinioară: mă duc la vecina la o cafea. Ce era atât de interesant la cafeaua vecinei? Plus că şi noi avem cafea acasă. Acuma pricep. Nu e numai cafeaua ci şi bârfuliţele ce o însoţesc. Să-ţi savurezi cafeaua şi să discuţi ultimele noutăţi cu cineva pare ideal pentru a începe bine ziua.

       Primele experienţe în acest sens le-am avut cu colega mea de liceu, Diana. Deşi eram în aceiaşi clasă nu prea ieşeam, dar spre sfârşitul liceului nu ratam nici o cafea, dimineaţa la ea. Uneori o prelungeam pana la 12, 1 şi nu mai ajungeam niciodată la facultate (asta prin anul II). PS: facea o cafea yammmy.♥

      Dacă ieşi în cafenele poţi să-ţi alegi cele mai sofisticate si mai aromate cafele, mai primesti şi biscuite şi gata gustarica de dimineaţa (dacă eşti la dietă), însă eu vă recomand să luaţi micul dejun cum trebuie pentru că este cea mai importanta masă a zilei. 🙂

Vicioasă devenind am început să mă interesez de efectele acestui drog miraculos.

Cafea [ˈkafe, kaˈfeː] (turcă: kahve; arabă قهوة: qahwa „băutură excitantă” sau „vin”) este o băutură de culoare neagră ce conține cofeină care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate conținând vitamina PP (acid nicotinic sau niacină).

      Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae cu două varietăți mai importante Coffea arabica și Coffea canephora, prima având boabe de calitate superioară. Calitatea cafelei e influențată și de locul de cultivare, depozitare și prăjire a boabelor de cafea.

Efecte pozitive

       După o perioadă de zece ani de cercetări în Japonia, din 100 000 de persoane care au consumat cafea, 214 s-au îmbolnăvit și au murit de cancer renal, în comparație cu neconsumătorii de cafea, dintre care au murit de cancer 514 persoane. De aici s-a tras concluzia că substanțele antioxidante din cafea protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. In comparație cu ceaiul verde la care nu s-a putut dovedi acest efect. Rezultate asemănătoare s-au obținut în Ottawa la cei cu tendență de cancer la sân.

       Un alt studiu National Health and Nutrition Examination Survey publicat în anul 2005 arată că la cei care consumă cel puțin două căni de ceai sau cafea zilnic se reduce incidența bolillor cronice de ficat, care sunt frecvente la alcoolici sau persoane supraponderale. Prin efectul cofeinei incidența bolii se reduce. Se presupune un efect pozitiv și în boala Parkinson sau Alzheimer.

Efecte negative

În cazul consumului abuziv de cafea sau alte băuturi care conțin cofeină pot să apară următoarele efecte negative:

  • tahicardie, (frecvență cardiacă crescută)

  • neliniște, tremor (tremurături), nervozitate, stări de panică

  • insomnie

  • convulsii

  • o stare ușoară de dependență, în lipsa cafelei pot să apară dureri de cap (migrenă)

 Acesta fiind rezultatul cercetărilor (mulţumesc wiki) mi-am spus: UNDĂ VERDE LA CAFEA!!!!

Lasă un comentariu